Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin (frit efter Irma Krydderiet’s opskrift)
Cassoulet er lidt af en klassiker fra det franske køkken, så det gik lige til hjertet da der i Irma Krydderiet var en opskrift på cassoulet med bønner, bacon og en god sjat hvidvin i.
En sådan opskrift kunne vi ikke stå for, men undervejs i madlavningen stod det hurtigt klart at vi blev nødt til at modificere opskriften en smule. Der var simpelthen ikke saft og kraft nok i den originale opskrift – og det var heller ikke muligt for vores bønner at blive ordentligt møre i løbet af den angivne kogetid.
Cassouleten kan iøvrigt sagtens stå alene. Der er ingen grund til at spise brød til, da der er godt med bønner i retten (vi valgte selv at spise vores cassoulet med en god salat til).
Ingredienser:
- 500 g hvide bønner
- 300 g bacon
- 3 hakkede løg
- 4 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 5 laurbærblade
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. tørret timian
- 3 spsk. koncentreret tomat
- 1 liter vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 40 g smør
- Olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kom bønnerne i blød i en skål i 24 timer.
- Hæld vandet fra bønnerne.
- Skær bacon i skiver og hak løg og hvidløg.
- Svits bacon, løg og hvidløg i olie i en stor gryde.
- Kom hvidvin, laurbærblade, paprika, timian og koncentreret tomat i gryden.
- Kom vand, bouillon og bønner i gryden og lad retten simre i ca. 1 time (indtil bønnerne er møre).
- Kom smørret i gryden, rør rundt og smag til med salt og peber.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!