Amerikanske mål til madlavning (skema til opskrift omregning af cups, oz, fahrenheit m.m.)

Det er efterhånden sjældent vi bruger vores kogebøger. Min kæreste laver det meste mad uden kogebog og når jeg laver mad, så finder jeg som regel de opskrifter jeg skal bruge på nettet.

Mange af de opskrifter jeg finder er på engelsk, så målene er ikke altid i gram ligesom i danske opskrifter. I stedet er målene i cups, oz m.m. og så gælder det om at få regnet om inden jeg kan komme i gang med madlavningen.

Det er lidt besværligt at gøre igen og igen, så derfor har jeg fået lavet et skema. Et skema der giver overblik over alle de klassiske amerikanske mål til madlavning og hvad de svarer til i danske mål.

Lige til at printe ud og hænge op

Skemaet er i A4 størrelse, så det er lige til at printe ud og hænge op i køkkenet.

I skemaet er der fem tabeller:

  • Cups til gram for ingredienser som fx. mel, smør og sukker.
  • Fahrenheit til celcius for når der skal gang i ovnen.
  • Oz til gram for brug sammen med køkkenvægten.
  • Oz til gram for når du skal rode med vand, mælk o.lign.
  • Skeer til gram for teskeer, dessertskeer og spiseskeer.
Amerikanske mål, skema
Klik på billedet for at se det i stort format

Del skemaet!

Du er velkommen til at bruge skemaet på din egen hjemmeside, hvis du bare husker at nævne Flaskeposten (fx. ved at linke til denne post). Det kan du fx. gøre ved at kopiere nedenstående kode ind på din side (den kan også kopieres ind i debatforums o.lign.)

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Nedenfor finder du et godt værktøj til at forstå måleforholdene. Lånt fra flaskeposten.dk […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *