Opskrift på pocherede pærer med hvidvin og safron

Pocherede pærer plejer ikke at være værd at skrive hjem om, men bliver de lavet ordentlig så kan det alligevel godt lykkeds at få en spændende ret ud af det.

Det gælder ikke mindst hvis man koger pærerne i hvidvin.

Ingredienser:

  • 7 dl hvidvin
  • 4 dl sukker
  • Skrællen af en økologisk citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 1 kort kanelstang
  • 3 nelikker
  • 1/8 tsk. safron
  • 6 hårde pærer

Fremgangsmåde:

  1. Kom hvidvin, sukker, citronskræl, citronsaft, peberkorn, laurbærblade, kanelstang, nelikker og safron i en gryde med låg på.
  2. Når blandingen koger skrues der ned, så den kan simre i 15 minutter.
  3. Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset.
  4. Kom pærerne ned til blandingen i gryden og lad det hele simre i yderligere 15 minutter (med låg på).
  5. Når retten er færdig stilles den til afkøling i et par timer inden den serveres.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *