Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin (frit efter Irma Krydderiet’s opskrift)

Cassoulet er lidt af en klassiker fra det franske køkken, så det gik lige til hjertet da der i Irma Krydderiet var en opskrift på cassoulet med bønner, bacon og en god sjat hvidvin i.

En sådan opskrift kunne vi ikke stå for, men undervejs i madlavningen stod det hurtigt klart at vi blev nødt til at modificere opskriften en smule. Der var simpelthen ikke saft og kraft nok i den originale opskrift – og det var heller ikke muligt for vores bønner at blive ordentligt møre i løbet af den angivne kogetid.

Cassouleten kan iøvrigt sagtens stå alene. Der er ingen grund til at spise brød til, da der er godt med bønner i retten (vi valgte selv at spise vores cassoulet med en god salat til).

Ingredienser:

  • 500 g hvide bønner
  • 300 g bacon
  • 3 hakkede løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. tørret timian
  • 3 spsk. koncentreret tomat
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 40 g smør
  • Olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kom bønnerne i blød i en skål i 24 timer.
  2. Hæld vandet fra bønnerne.
  3. Skær bacon i skiver og hak løg og hvidløg.
  4. Svits bacon, løg og hvidløg i olie i en stor gryde.
  5. Kom hvidvin, laurbærblade, paprika, timian og koncentreret tomat i gryden.
  6. Kom vand, bouillon og bønner i gryden og lad retten simre i ca. 1 time (indtil bønnerne er møre).
  7. Kom smørret i gryden, rør rundt og smag til med salt og peber.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *