Kylling og grøntsager i rødvin – et nemt alternativ til coq au vin

Coq au vin er ikke verdens mest krævende ret, men det er heller ikke en ret man lige laver en tilfældig onsdag aften.

Men fremover kan coq au vin sagtens være det man serverer en tilfældig onsdag aften, da vi her har lavet en super nem version af den klassiske ret.

Til vores version skal der ikke bruges særligt mange ingredienser og det meste af tiden passer retten sig selv i ovnen.

Ingredienser:

  • 4 kyllingefiletter
  • 1,5 glas rødvin
  • 250 g cherry tomater
  • 250 g champignon
  • 4 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kom kyllingefiletterne i et stort ildfast fad.
  3. Skær grøntsagerne ud i mindre stykker.
  4. Kom grøntsagerne oven på kyllingefiletterne og hæld rødvinen over.
  5. Kom olivenolie, laurbærblade, timian, salt og peber på.
  6. Stil det hele i ovnen i 60-90 minutter, afhængig af kyllingefiletternes størrelse.

Retten serveres fx. sammen med ris, brød og en god salat.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *